Het valt heel erg op…

Het valt heel erg op…

Wanneer mensen afstand doen van hun schildpadden zijn ze vrijwel allemaal beïnvloed door vrienden, familie en kennissen om de schildpad vooral NIET naar een opvang te brengen. Iedereen weet wel een plek waar al 20 jaar schildpadden happy leven in de vrije natuur en vaak hebben ze dus zelf ook ooit schildpadden losgelaten… Zij herkennen dan ook hun eigen schildpad en die heeft zelfs kleintjes gekregen… Een totaal sprookjesverhaal die ze al jaren aan het rond verspreiden zijn en er zelf in zijn gaan geloven… Waarschijnlijk om het geweten te sussen als ze het echte verhaal horen!

Nummer 1 reden is, daar ga je toch niet voor betalen? Of dat is zielig, dan moet ie zijn hele leven in een klein bakje wonen? Of zo ver? Daar je ga toch niet helemaal heen, Friesland aan het einde van de wereld?

Het is een gebruik dat al 60+ jaren door suddert, daarom heeft het ook totaal geen zin om schildpadden ergens uit vijvers of natuurgebieden proberen te vangen. Binnen no time zitten er weer schildpadden die op advies van, zijn losgelaten. Te wachten op een hongerstrijd die max 7 jaar duurt. Waarom voeren mensen wel de eendjes, die dat niet nodig hebben maar niet de schildpadden die dat wel nodig hebben?

Het lijkt normaal voor sommigen om dieren (konijnen, katten, vogels, vissen enz.) los te laten in de natuur, zelfs het advies geven en aandringen terwijl mensen al beter geïnformeerd zijn. Wat is dat toch? Waarom is dat beter dan een warme opvang onder de zorg van opgeleide mensen? Zijn die mensen in het verleden blijven hangen? We proberen al jaren een bewustzijnsverandering teweeg te brengen, maar helaas vertragen de mensen die het beter weten deze operatie enorm.

We strijden gewoon door, en zijn dan wel een vervelende organisatie voor hen, ons gaat het om de schildpadden, eenvoudiger kunnen we het niet maken.

Wil iemand niet betalen? Geen probleem, we hebben een dropbox waar de mensen anoniem hun schildpad kunnen achterlaten en wij nemen gewoon de zorg over! Kan je niet betalen, neem gewoon contact met ons op. Schaam je niet, er zijn zoveel mensen die in de mooie praatjes van handelaren zijn getrapt.

Vandaag de laatste dag nog om een donatie aan ons te doen om te helpen doorgaan met deze strijd. Alleen vandaag verdubbelt Stichting DierenLot jouw donatie!

Doneer via https://schildpad.help

#dumpgeenschildpadden

Written by:

97 Posts

View All Posts
Follow Me :