Wat was het geweldig :) :)

Dinsdag 31 Juli 2018

Wat was het geweldig :) :)

Vandaag zijn meer dan 500 schildpadden verhuisd van de oude naar de nieuwe locatie, dankzij een geweldig team van vrijwilligers! Samen met onze eigen vrijwilligers hebben wij hulp gehad van Dierenambulance De Wouden uit Drachten en Dierenambulance 'De Meren' uit Heerenveen, beide van de Dierenbescherming.

Na een korte en duidelijk briefing wist iedereen wat zij moesten doen. Daarom zijn geheel volgens planning, de schildpadden vlot overgebracht naar hun nieuwe en veel ruimere omgeving, slechts een paar honderd meter verderop. Een verhuizing is voor ieder dier stressvol. Door de professionele vlotte aanpak van de mensen van dierenambulance zijn de schildpadden zo rustig mogelijk vervoerd naar hun nieuwe thuis.

De overige ongeveer 300 schildpadden zullen in het najaar nog worden verhuist, deze schildpadden genieten op dit moment nog van de zon en de warmte in het buitenverblijf aan de oude locatie. Dit proces willen we dan ook niet verstoren aangezien het de afgelopen periode uitzonderlijk aangenaam schildpadden weer is. In september worden deze schildpadden naar binnengehaald voor controle e.d. Enkele weken hierna zullen deze ook verhuizen naar de nieuwe locatie. De mensen van de Dierenambulances en onze eigen vrijwilligers hebben hun hulp alweer aangeboden!!

Wij hebben allemaal een leuke zinvolle dag gehad en zijn daarnaast heerlijk getrakteerd op belegde broodjes van de lokale Bakkerij Bôle ensa en niet te vergeten de overheerlijke Brownies van Brownies&downieS Drachten super bedankt namens iedereen! Ik heb de hele dag etende mensen gezien, dus het was verrukkelijk 

Ik als beheerder van de opvang wil iedereen dan ook danken namens mijzelf en natuurlijk de beestjes! Zonder jullie inzet was ik nog zeker maanden bezig geweest om deze aantallen te verhuizen. Bedankt bedankt bedankt !!