Wachtrij voor permanente opvang.

Dinsdag 20 Juni 2017

Aangezien wij op dit moment worden overstelpt met gevonden schildpadden hebben wij besloten een wachtrij voor permanente opvang vanuit particulieren te gaan invoeren. De opvang van gevonden schildpadden via particulieren en dierenambulances gaat echter onverminderd door.

 

Dit heeft ermee te maken dat alle nieuw ingebrachte schildpadden altijd eerst in quarantaine moeten. Echter door de grote invoer van gevonden schildpadden is onze quarantaine capaciteit op dit moment niet voldoende. Uit oogpunt van dierenwelzijn en mogelijke risico voor onze huidige groep van circa 700 schildpadden gaan wij dan ook niet uitwijken naar kortere quarantaineperiodes.

 

Wij hopen dat u dit begrijpt, want gevonden schildpadden hebben op dit moment de grootst mogelijke prioriteit. Plaatsing vanuit particulieren hebben een minder hoge prioriteit aangezien deze schildpadden nog een thuis hebben. Wij vragen dan ook wanneer u uw schildpad toch bij ons wilt plaatsen, dat u nog even geduld kunt opbrengen en dit nog even kunt uitstellen. U kunt uw schildpad(den) gewoon blijven aanmelden via onze website onder het kopje “permanente opvang” maar houdt er dus rekening mee dat plaatsing nog even op zich laat wachten.

Daarnaast zijn we tijdens deze extra drukke periode nog bezig met de aanbouw van verblijven in onze tweede locatie. Wij verwachten deze locatie binnen 2 a 3 maanden volledig in gebruik te kunnen nemen. Dankzij een donatie van Stichting Dierenlot en Stichting Bouwstenen voor Dierenbescherming is dit proces enorm versnelt en zou het zomaar kunnen zijn dat dit alles eerder gerealiseerd kan worden.