Vervoeren schildpad toegestaan door Dierenambulances

Donderdag 18 Mei 2017

We krijgen weer vreemde verhalen binnen over bepaalde dierenambulances!  Nu wordt als reden gegeven dat dierenambulances wettelijk gezien geen schildpadden meer mogen vervoeren!  Dit om onder de hulp uit te komen! Even voor de duidelijkheid! Natuurlijk is het een dierenambulance toegestaan een schildpad welke onder de invasieve soort valt te vervoeren.

Het doel is namelijk het dier uit de natuur te halen en onder te brengen bij een gespecialiseerde opvang! Graag delen want deze onzin moet echt uit de wereld worden geholpen! Je kunt gevonden en gevangen schildpadden toch niet aan hun lot overlaten? PS: Dit bericht geldt natuurlijk alleen voor dierenambulances die dit beleid voeren, en geldt natuurlijk niet voor alle dierenambulances, dus voel u dus a.u.b. niet aangevallen! Zie ook het protocol voor gevonden schildpadden: https://schildpaddenopvang.nl/protocol-dierenambulances

UPDATE: Voor de zekerheid hebben wij ook contact gezocht met de NVWA en deze bevestigd dat het Dierenambulances is toegestaan deze dieren te vervoeren! Wij hebben tevens om een schriftelijke bevestiging gevraagd en hebben wij dan ook per e-mail ontvangen!