***Gevonden Zaagrugschildpad Splitting Drachten***

Donderdag 18 Augustus 2016

Op woensdag 17 augustus is in Drachten (Friesland) aan de Splitting in een waterpartij deze zaagrug schildpad gevonden van ongeveer 5 jaar oud. Het diertje werd aan de hengel gevangen tijdens het vissen. Gezien de slechte gezondheidstoestand van het diertje moet deze ongeveer 2 jaar buiten zijn geweest. Het diertje is door de vinders bij ons ondergebracht hier in de Schildpaddenopvang te Harkema. Omdat wij altijd van het goede willen uitgaan.. dus wellicht is dit een ontsnapt diertje? Bij geen reactie gaan we er weer vanuit dat het toch een gedumpt diertje moet zijn. Het diertje blijft in quarantaine voor de periode van 14 dagen en zal zonder verder tegenbericht na deze periode in permanente opvang worden geplaatst. Intern registratienummer: 1471438970