Eerste adoptie van een schildpad op afstand!

Zaterdag 25 Januari 2014

Vandaag was het zover, Jasmijn Helder uit Drachten, onze jongste, maar zeker één van onze grootste Fans, heeft vandaag twee schildpadden geadopteerd uit onze opvang. Genaamd Stippie en Hobbeltje. Op de foto overhandigd Gerard van der Wijk namens de schildpaddenopvang aan Jasmijn Helder de bijbehorende dierenpaspoorten.

De schildpadden zelf blijven wel gewoon in de opvang wonen maar worden dus op afstand geadopteerd. Op deze wijze wil onze opvang toch een mogelijkheid bieden om een schildpad te hebben maar dan niet fysiek thuis in een glazen aquarium.

Een adoptie schildpad blijft zoals gezegd wonen in onze opvang. Het adoptie baasje kan elke zaterdag de schildpad bezoeken en altijd via internet meekijken in het medische dossier. Ook mag het baasje 1 keer per jaar de schildpad uitzetten in het buitenverblijf. Dit omdat al onze schildpadden zomers buiten leven en in de winter uiteraard binnen.

Een schildpad op afstand adopteren bij onze opvang?

-         Altijd toegang tot het medische dossier.

-         Elke zaterdag te bezoeken.

-         Een adoptie Baasje mag de schildpad uitzetten in het buitenverblijf.

-         Het baasje mag uiteraard zelf een schildpad uitzoeken en een naam geven.

-         Kosten 5 euro per maand waarmee eigenlijk alle schildpadden worden geholpen.

-         Het baasje krijgt een heus dierenpaspoort met de gegevens van de schildpad.

Wilt u ook een schildpad adopteren op afstand? Leuk voor kinderen en kleinkinderen. Goed voorbeeld, geen fysieke aanschaf. En help direct onze opvang in Harkema te behouden voor de toekomst! Stuur een mailtje naar info@schildpaddenopvang.nl of kom eens langs. We zijn elke zaterdag open van 13:30 tot 17:00 uur.