Is dat nou een landschildpad ?

Maandag 22 April 2013

We keken vorige week wel even raar op. We hadden een afspraak dat iemand uit het midden des lands 4 waterschildpadden ter opvang wilde brengen. Volgens de eigenaar waren 3 schildpadden gezond maar bij eentje was er twijfel of deze wel gezond was. Deze zat alleen maar op het land, at bijna niet en was heel rustig.

Tijdens de gebruikelijke intake die volgde van eerste drie waterschildpadden, kwam de laatste schildpad aan bod. Volgens de eigenaar, diegene die mogelijk ziek was... Tot onze grote verbazing bleek het helemaal niet om een waterschildpad te gaan maar om een landschildpad... :)

De schildpad oogde erg mager en schuchter, het beestje was namelijk meer dan een jaar behandeld als waterschildpad… We hebben vervolgens meteen een bak ingericht met spullen die we al hadden liggen.

Vandaar dat deze schildpad nooit het water in ging :)

Eigenlijk doen we niet aan opvang van landschildpadden, maar ach, eentje moet kunnen voor nu. Maar we gaan wel een ander veel beter plaatsje zoeken bij een gespecialiseerde opvang voor landschildpadden.

Inmiddels is de schildpad zeer actief. We hebben speciaal voer gehaald en de omgeving zoveel mogelijk aangepast aan dit soort. Sinds we een warmtelamp combi UV lamp hebben geplaats eet de schildpad weer. Vooral appel en banaan eet hij het liefste, maar de gescialiseerd brokjes gaan er nu ook als zoete broodjes in.